A sütődiszkosz > Receptek
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg bélszín,
20 dkg prágai sonka,
1 kg tisztított, karikára vágott burgonya,
20 dkg karikára vágott hagyma,
20 dkg friss tárkony,
2 dkg mustár,
2 dkg só,
1 mokkáskanál törött bors,
1 dkg zsír
I. változat
A diszkoszt kinyitva kibéleljük kizsírozott pergamenpapírral 'vagy 1 fóliával. A bélszínbol érméket vágunk, kézzel megveregetve besózzuk; meghintjük törött borssal és mindkét oldalát vékonyan, megkenjük mustárral. A megtisztított burgonyát vékony karikákra vágjuk. Ugyanígy a vöröshagymát is. A hagymakarikákat elozoleg egy kissé fonnyasszuk ,meg zsírban. Mikor így elokészítettük a nyersanyagokat, akkor megkezdhetjük berakásukat a diszkoszba. E1oször egy sor burgonyát rakunk le, majd erre pirított hagymakarikák kerülnek ezt, kevés tárkony és egy sor bélszínérem követi; ismét burgonya, majd, sonkaszeletek, tárkony, hagyma váltják egymást. Legfelülre lehetoleg mindig burgonya kerüljön. A burgonyasorokat egy kis sóval és borssal meghinthetjük. A diszkoszt miután megtelt, gondosan zárjuk le, közben készítsünk megfelelo tüzet. A diszkoszt helyezzük a parázs közé. A tetejére is húzhatunk egy kis parazsat, mivel így lerövidítheto az elkészítési ido. A diszkosz nagyságától és a parázs erejéto1 függ, hogy a sütési ido mennyi ideig tart. Ez általában 1 órától 2 óráig váltakozik. Mindenkinek magának kell kipróbálni a gyakorlatban, hogy saját diszkoszában mennyi ido alatt készül el a pecsenyéje.