A sütődiszkosz > Receptek
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg sertés szűzpecsenye,
20 dkg füstölt szalonna,
30 dkg durvára vágott hagyma,
1 kg tisztitott, karikára vágott burgonya,
1 mokkáskanál törött bors,
2 dkg só,
2 db zöld paprika
II. változat
A diszkoszt elokészítjük. A szuzpecsenyébol érméket vágunk, kissé kiverjük mindkét oldalát, sózzuk, és meghintjük egy kevés törött borssal. A füstölt szalonnát vékonyan felszeleteljük. A vöröshagymát durvára felaprítjuk. A megtisztított burgonyát vékony karikára vágjuk. Az alapanyagokat lerakjuk a diszkoszba, közben meghintjük a burgonyát sóval és egy kevés borssal. Felülre burgonya és füstöltszalonna-szeletek kerüljenek. A felül sülo, olvadó füstölt szalonna zsírja végigcsepeg a többi alkotóelemen.