Budai Sándor - Sütődiszkosz és kovácsoltvas dísztárgyak


Go to content

III. változat

A sütődiszkosz > Receptek

Hozzávalók 4 személyre:


80 dkg rövid sertéskaraj,
20 dkg prágai sonka,
10 dkg trappista sajt,
1 dl tejföl,
1 kg tisztitott, karikára vágott burgonya,
2 dkg só,
1 késhegynyi bors,
fél csomó petrezselyem zöldje.

III.változat

A rövidkarajon csak a kis bordacsontot hagyjuk rajta. Vágjunk egyforma szeleteket belole, kissé veregessük meg, és egy-két helyen vágjuk be. A bordák mindkét oldalát hintsük meg sóval és kevés törött borssal. A sonkát szeleteljük vékonyra. A sajtot durva reszelon reszeljük le. A megtisztított burgonyát vágjuk vékony karikára. A zöldpetre­zselymet vágjuk finomra, de nyomjuk ki a levét. Az így elokészített alapanyagokat egymás után rakjuk be a diszkoszsütobe. Alulra tesszük a burgonyát, majd a bordákat, reszelt sajtot, sonkaszeleteket, burgonyát. A burgonyát mindig sózzuk, és hintsük meg egy kevés borssal. Ugyancsak a burgonyára tegyük rá a petrezselyem zöldjét is. A megrakott disz­koszt öntsük le az elozoleg jól elkevert tejföllel.

BackPlayNext

Főoldal | A sütődiszkosz | Kovácsoltvas termékek | Megrendelés | Vásarok | Elérhetöség | Site Map


Sub-Menu:


Back to content | Back to main menu